lördag 16 december 2017

En "kort" uppdatering och pirater!

Det var länge sen jag skrev något på bloggen, men här kommer det nu en uppdatering. Har under den här perioden tecknat, målat och experimenterat med olika tekniker, och nu håller jag på med två skivomslag till Projekt P., som ska bli färdiga inom kort.
En söndagskväll, när jag satt på bussen till Luleå, och filosoferade för mig själv, såg jag plötsligt framför mig i mitt inre en skämtteckning, med pirater. Jag skissade sen snabbt på den med olika varianter på den arge sjörövarkaptenen innan jag valde den som skulle bli det slutgiltiga resultatet, tecknat med stålstift/tusch och sedan färglagd med Photoshop.


Den gav mig blodad tand och jag började att göra serier med figurerna i skämtteckningen. För första gången på jättelänge har jag gjort en serie med figurer som har varat längre än en enda serie. Hittills har det blivit fyra serier med dessa pirater, med den rödskäggiga kaptenen. Öh... vad han heter? Jo, Kapten Rödvin. Hans besättning har för tillfället namn som Sturman, Doktor Stolpiller och Adalbert alias Abbe/Adde.
Och den allra första serien som jag gjorde med dem är en ordlek med ordet portvinstå, och kaptenens förhållande till andra vinsorter.


Den andra serien är en kommentar till partiledardebatten på SVT2 som sändes tidigare i år. Det kändes mer som en lekstuga, där de hoppade på varandra verbalt och anklagade den ena för det andra.

Den tredje serien är också en drift, den här gången med en myndighet som de flesta har mer eller mindre ett "förhållande" med.

Den senaste talar för sig själv, så jag behöver inte kommentera den.
Jag kan avslöja här och nu att jag har planer på att göra en längre serie med piraterna, där det kommer att införas en ny karaktär som ska vara med på skeppet. Håller för tillfället på att planera den inför 2018. Men vi får se hur det går. Kanske det blir en seriebok av den? Vi får se.

Jag avslutar nu detta inlägg med att visa upp en nygjord bild som jag har gjort, i Photoshop. Jag kallar den för Anfall vid Midnatt. Ett experiment, som kanske blir en tuschteckning/akvarell i framtiden.


Jo, jag höll ju på att glömma en sak - jag har skaffat mig ett Instagram-konto. Här är länken till den som är intresserad:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar