torsdag 5 februari 2015

Don Björklund!

Här kommer en snabb uppdatering på läget.
Idag så har jag fått en ny teckning publicerad i Piteå-Tidningen! Det är Folkpartiets ledare Jan Björklund, eller Don Björklund som jag kallar honom för. Om man har någon hum om vem Don Quijote är för en slags figur, så kan man förstå bilden
För mig så är detta ett stort steg, för den här bilden är gjord helt och hållet på en dator. Efter en snabbt gjord skiss på ett skissblockspapper som jag hade gjort för att den politiske redaktören skulle se hur teckningen kunde funka. Skisserna publiceras här nere.
 

En förfinad färgskiss som gjordes att man kunde se hur bilden skulle se ut i slutet och vilka linjer som skulle tuschas.


Och här nere är resultatet.
Bilden är finskissad, tuschad och färglagd i Photoshop.


Samtidigt så går det bra på skolan. Arbetar för tillfället på flera bilder samtidigt och funderar på olika vinklar att presentera bilderna ifrån.
Ha det så bra tills vidare. Kommer att lägga upp en politisk skämtteckning som jag gjorde till månaden innan, men som jag inte har publicerat än. Jag lägger upp den senare idag och förklarar orsaken till den bilden.
 
P.S. Hur anser ni att hästen ser ut på bilden? Ser den bra ut eller finns det något som jag borde tänka över tills nästa gång som en häst ska tecknas? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar